Серия грижа за кожата с биоактивни съставки

Философия

В dr.organic вярваме, че здравото тяло води до здрав ум. Ние сме се посветили на холистичния подход към здравето и благополучието, което започва чрез гарантиране, че продуктите, които използваме върху тялото си са натурални и органични също както тези, които слагаме в тялото си.

Природата ни предоставя огромен брой растения, билки, витамини и минерали. Всички тези естествени съставки имат множество полезни свойства. От векове местното население на много страни и култури по целия свят използват това, което природата предоставя, за да си осигурят здраве и жизненост. От Австралийското Чаено Дърво, използвано от аборигените от хиляди години, през Манука от Нова Зеландия и Майорите, до древните египтяни с Алое Вера. Природният свят ни предоставя редица даващи здраве растения.

Тези натурални съставки доведоха до развитието на функционална гама от продукти за коса, тяло и орална хигиена, които са приятели на кожата и на природата.

За да посрещнем нуждите на всички типове кожа, ние използваме 6 различни органични съставки, всяка със своите специфични полезни свойства, за да бъдат създадени тринадесетте серии за грижа за кожата на dr.organic:

  • Органично алое вера
  • Органично мароканско арганово масло
  • Органичен нар
  • Органично пчелно млечице
  • Органичен гел от охльови
  • Органично чаено дърво

В продуктите на dr.Organic използваме само най-добрите естествени и органични източници, когато е възможно. Ние влагаме акредитирани и сертифицирани органични съставки от цял свят, като: органично алое вера сертифицирано под контрола на Certification Services US National Organic Program, което замества по-голямата част от водата в продуктите ни, които не са на основата на масла; органични есенциални масла сертифицирани от Natural and Organic Cosmetics Standard and Soil Association Organic Health and Beauty Care Products Standard; емулгатори, омекотители и консерванти сертифицирани от EcoCert Natural and Organic Cosmetics Standard, също се използват в нашите продукти. Когато не може да се използва органична съставка, се използва естествена алтернатива.

 

Нашето обещание…

 

Органични съставки

Където е възможно използваме органично отгледани съставки. Ако не е възможен органичен източник, използваме натурален такъв.

 

Биоактивни съставки

Ние използваме сертифицирани био активни екстракти, за да сме сигурни, че всеки продукт е наистина функционален от природата.

 

Натурални съставки

В състава на всички наши продукти се използват естествено добити съставки.

 

Без разяждащи материали

Ние не използваме продукти познати с техните вредни странични ефекти - парабени, натриев лаурил сулфат (SLS), SLES, полиетилен гликол (PEG), сулфати, синтетични аромати и изкуствени оцветители.

 

Без съставки от животински произход

Никой от продуктите не съдържа съставки от животински произход. В някои от продуктите са използвани само странични животински продукти, като мед и пчелен восък.  .

 

Без тестове върху животни

Всеки наш продукт е тестван върху хора доброволци, за да сме сигурни, че са безопасни и ефективни. Никога не са били използвани тестове върху животни.

 

Без минерални масла

Нефтени продукти, като парафин или петрол, са напълно избегнати. В продуктите на dr. organic са използвани само растителни масла и екстракти.

 

Без генно модифицирани съставки

Никой от нашите продукти не съдържа генно модифицирани или генетично създадени организми, за да се гарантира, че са възможно най - натурални.

 

Консерванти

Където е нужна употребата на консерванти, за да се гарантира безопасността и срокът на годност на продукта, се използват само най-висок клас широкоспектърни естествено добити консерванти.

more