ПРИРОДА И НАУКА В ДЕЙСТВИЕ

ПРИРОДА И НАУКА В ДЕЙСТВИЕ


Solgar е създадена през 1947г. в Lower Manhattan, САЩ с главна цел производството и разпространението на натурални хранителни добавки с високо качество. Произвеждайки над 450 продукта, представени в над 50 страни и с над 60 – годишно успешно присъствие, името на Solgar се е превърнало в синоним на натуралните хранителни добавки.

От 1947г. Solgar разработва и създава натурални добавки с висока хранителна стойност като определя модела и процеса за производство на хранителни добавки за постигане на един здравословен начин на живот. Ангажиментът на Solgar за безкомпромисно качество и придържане към науката за храненето, я нареждат сред водещите фирми за хранителни добавки в света.

 

Суровини


За осигуряване на възможно най-добрите суровини Solgar използва метода на «квадратния корен» за тестване на натуралните съставки – една строго фармацевтична техника, която рядко се използва в производството на добавки. Необходимите суровини за производството на продуктите на Solgar, които отговарят на високите стандарти, които поставя нашата компания, се намират трудно, а процесът на изследването им отнема много време и средства. За намирането и снабдяването с най-добрите суровини Solgar притежава уникален екип от специалисти, които изследват и разучават най-добрите източници на суровини по географски райони чрез обстоен контрол и взимане на проби.

 

Безопасност


В стремежа си да осигури възможно най-добрите суровини, които подлага на щателна проверка за чистота и бионаличност, Solgar няма да жертва никога високото качество на продуктите заради търговските критерии.
С цел най-голяма чистота и избягване на замърсяване между продуктите, всеки продукт се произвежда отделно в изолирани помещения. Като опаковка се използва единствено кехлибарени стъклени бутилки, така че да не се замърсява околната среда и за най-добро съхранение на продуктите.

Освен това, тъй като висококачествените хранителни добавки не трябва да предизвикват алергични реакции, Solgar се стреми да изключи от състава на продуктите колкото се може повече алергени.

 

Научно изследване и развитие


Solgar поддържа собствен изследователски и хранителен център, чрез който следи откритията в науката за храненето, развитията в областта на натуралните хранителни добавки и произвежда непрекъснато нови и ефикасни продукти след обстойно изследване и контрол

ΗSolgar е първата компания в света, която приложи истинска нанотехнология в хранителните добавки, осъществявайки амбициите и целите и оправдавайки многогодишните усилия и изследвания. Технологията, която използва е получила 1ва Награда за изследване и развитие 2006 Frost and Sullivan.

 

Сертифицирано качество и контрол


ΤЛабораториите на Solgar провеждат всички проверки на продуктите съгласно Добрите производствени практики (GMP's: Good Manufacturing Practices), които следват фармацевтичните принципи в Съединените щати (USP), Австралия (TGA) и Агенцията по храните и лекарствата (FDA) за хранителните добавки. Всеки продукт на Solgar се проверява за чистота, устойчивост, трайност, както и дали отговаря на данните, изписани на етикета.


Това са само някои примери за принципите, от които се ръководи Solgar за съвършенство и производство на най-добрите добавки, което превръща името Solgar, за милиони потребители в целия свят, в синоним за високо качество в хранителните добавки.

 

more