συχνές ερωτήσεις

 • АМИНОКИСЕЛИНИ

  1. Какво са аминокиселините?
  Аминокиселините са градивни единици на протеини, които играят важна роля във всички процеси в организма. Делят се на основни аминокиселини, които не се произвеждат от организма и трябва да се приемат чрез храната, и на производни, които също да значими за здравето, но могат да се произвеждат от основните аминокиселини.

  2. Какво точно означава „L” пред името на аминокиселините?
  „L” означава от гледна точка на химическия състав, че са ляво ориентирани, т.е. аминокиселини в свободна форма, което на практика значи, че са най-съвместими с човешкия организъм.

  3. Коя форма аминокиселини се предлагат в хранителните добавки на „SOLGAR”?
  Имаме и заменими и незаменими аминокиселини, самостоятелни или в комбинация под формата на „L”. Означението „L” характеризира аминокиселините в свободна форма, т.е. във формата, в която се откриват в природата, например L-Arginine, L-Ornithine и т.н. и са най-съвместими с човешкия организъм.

  4. Кое отличава аминокиселините на „SOLGAR”?
  Аминокиселините на „SOLGAR” са с високо качество, бионалични и чисти, предлагащи широка гама от самостоятелни аминокиселини, но и в комбинация като „AMINO 75”.

  5. Кои аминокиселини са подходящи за спортуващите?
  За спортуващи препоръчваме:
  - „AMINO 75” за повече сила и най-общо за по-добра работа на мускулите. Препаратът съдържа 8 основни аминокиселини, които сам организмът не може да произведе.
  - Също така „BCAA” за възстановяване на мускулатурата, отстраняване на млечната киселина, защита срещу травми.

  6. Кои аминокиселини могат да помогнат при учене за изпити?
  Има доста продукти, които могат да подсилят мозъчната дейност. Например „NEURO NUTRIENTS”, „PHOSPHATIDYL SERINE”, „PHOSPHATIDYL CHOLINE”, „GINGO BILOBA”, „DHA” и др., които подсилват мозъчната дейност и паметта.

  7. Може ли всеки да приема без притеснение всякакви аминокиселини?
  Хората, които приемат лекарства или страдат от здравословен проблем, бременни и кърмещи дами, трябва да се консултират с лекаря си преди да започнат употребата на аминокиселини. Ако ще се приемат самостоятелни аминокиселини за по-продължителен период от време, е добре да се посъветвате със специалист.

  8. Кой препарат може да употребява лице, подложено на голям стрес?
  С доста добра формула е натуралното успокоително „L – THEANINE”, който съдържа екстракт от зелен чай и помага за възстановяване след силен стрес и тревоги. Освен това е полезна и хранителната добавка с B+C COMPLEX, комбинация от витамини В, които са доста популярни по отношение на релаксиращите и психологическите им свойства и витамин С, които влиза във взаимодействие с предния витамин и осигурява оптимална абсорбция на съставките.

 • АНТИОКСИДАНТИ

  1. Какво са антиоксидантите?
  Антиоксидантите са вещества, които възпрепятстват вредното действие на свободните радикали.

  2. Какво представляват свободните радикали?
  Те са нестабилни молекули, появяващи се по естествен път от различни оксиданти в човешкия организъм чрез някои процеси. Когато обаче поради някакви патологични причини (пушене, инфекциозни фактори, тежки метали, радиация, хронични възпаления) се засили тяхното действие по неконтролируем от ензимните системи на организма начин, това може да доведе до вредното влияние на свободните радикали върху някои процеси и тъкани в организма. Естествените антиоксидантни вещества засилват организма, за да е в състояние да смекчава и контролира подобни състояния, но и като мярка за предотвратяване и защита от вредите, нанасяни от възрастта.

  3. В кои случаи може да се приемат антиоксиданти?
  Заради забързаните темпове на съвременния живот и замърсяването на атмосферата, те се считат за задължителни за по-голямата част от населението.

  4. Към коя категория лица са ориентирани?
  Препоръчват се на възрастни хора, т.е. на лица над 30-35 години, но и на специални групи младежи като спортисти, пушачи, боледуващи (с хронично претоварване, кожни заболявания и пр.).

  5. За какъв период от време може да се пият антиоксиданти?
  Зависи от случая. Обикновено за средностатистическия пациент препоръчваме прием в продължение на 2-3 месеца, пет пъти в седмицата. После трябва да се почине един месец и да се повтори първият курс от 2 до 3 месеца.

  6. На пазара съществуват много антиоксиданти, защо да избера тези на фирмите „SOLGAR” или „OPTIMA”?
  Защото продуктите им са високотехнологични, по високи стандарти и с отлични резултати.

  7. От какво може да ни предпази приемът на антиоксиданти?
  Те подсилват имунната система, подобряват функциите на определени системи в организма, потискат хроничните възпаления, осигуряват клетъчна хомеостаза, предпазват тъканите на различни органи и забавят дегенеративните процеси.

  8. Къде в природата се откриват антиоксиданти?
  Елементи на антиоксидантите се срещат в много храни като плодове, зеленчуци, ядки, непреработени зърнени храни и др. Храни, богати на антиоксиданти, са зеленчуците и плодовете с ярък цвят, но и едрите риби и по-специално арктическите скариди!

  9. Има ли значение цветът на зеленчуците за вида антиоксиданти, които се съдържат в тях?
  В повечето храни цветът е външна изява на фитохимическите антиоксиданти, намиращи се в тях. Това обаче не винаги е така. Например някои листни зеленчуци с големи количества бета-каротин са обагрени в зеленото на хлорофила, който ги предпазва.

  10. В каква форма се предлагат антиоксидантите на компаниите „SOLGAR” и „OPTIMA”?
  Съществува една прекрасна серия антиоксиданти на „SOLGAR” и „OPTIMA”, която непрекъснато се разширява и оптимизира съобразно всепризнатите достижения на научната мисъл. Тази серия включва голямо разнообразие от самостоятелни антиоксиданти, но и от комбинациите им. Основното им преимущество е, че разполагат с висока бионаличност и ефективност, както балансирано действие, защото са изработени от суровини, добивани от най-сигурните източници.

  11. Кой продукт бихте препоръчали за очи?
  Комбинацията „VISION GUARD” и „ASTAXANTHIN” предлага една масирана защита за очите. Препаратът „VISION GUARD” съдържа много антиоксиданти и растителни екстракти, които доказано повишават здравословното състояние на очите. От друга страна, „ASTAXANTHIN” е изключително популярен каротеноид с неоспоримо влияние върху здравето на очите.

  12. Кой препарат да приемат хората с косопад?
  Първо трябва да се проучи причината за косопада, защото най-обикновената причина е недостатък от витамини и протеин, но нерядко той може да се дължи на сериозни заболявания на щитовидната жлеза или на желязо-дефицитна анемия. Ако някой просто иска да усъвършенства храненето си и да се запази здрав, може да избере или „SKIN NAILS AND HAIR”, комплексна формула от витамини, метали и минерали като силиций, които подсилват кератина, или „SULPHUROUS ANTIOXIDANT”, комбинация на серни аминокиселини и витамини с ускорено действие. Двата препарата могат да се приемат и едновременно.

 • БИЛКИ

  1. Билките в изсушена форма (в торбички) по-добри ли са от тези в капсули (бутилки)?
  Няма база за сравнение. Това е едно опростено сравнение, което безпричинно смесва същността на въпроса. Капсулите са просто форма за консумиране. Изсушените билки, които ще се превърнат в извлек или отвара са друг метод. Качеството и в двата случая е онова, което първо трябва да се провери (анализ на тежките метали и токсични вещества, наличие на радиоактивност, ботаническа идентификация на растението, изследване на активните вещества, начин на съхранение). Капсулите са една удобна форма за употреба, която може да ни достави важните елементи от растенията по сигурен, гарантиран и концентриран начин, стабилен по отношение концентрацията на билката във всяка доза и не на последно място – резултатен. От друга страна, една капсула е своеобразно мъничко и ценно „превозно средство”, което предпазва билките от окисляване, а ако прецените, можете да я разтваряте в малко топла вода и да я пиете като чай. Има обаче билки, които са с неприятен вкус и не могат да се пият като чай. Проверената капсула на „Solgar” е изключително качествена, ефикасна и лесна за употреба.

  2. Билките на „SOLGAR” съдържат ли радиация?
  Фирмата „SOLGAR Vitamin & Herb” не подлага на обработка с йонизиращи лъчения своите продукти по време на производствения процес и не изисква от доставчиците на суровини да обработват с йонизиращо лъчение изходните продукти преди да се използват от „SOLGAR” за производство на препаратите й.
  По тази причина продуктите на „SOLGAR”, продавани в Европейския съюз, са съобразени със следните Директиви, които НЕ допускат употребата на йонизиращи лъчения по време на производството на храни и растителни екстракти:
  Директива 1999/2/ΕО на Европейския парламент и на Съвета на Европа от 22.02.1999 г. за уеднаквяване на законодателствата на страните-членки относно храните и хранителните съставки, подложени на йонизиращо лъчение.
  Директива 1999/3/ΕО на Европейския парламент и на Съвета на Европа от 22.02.1999 г. за създаване на европейски списък на храните, подложени на обработка чрез йонизиращо лъчение.

  3. Какво е съдържанието на билки в продуктите на „SOLGAR”?
  Съдържанието им е съобразено с принципите за сигурност и ефективност според научните критерии, наложени от компетентните органи на Европейската общност.

  4. Защо „SOLGAR” има две серии от билки – една зелена и една кафява?
  Билките от кафявата серия съдържат цялата използваема част от растението, а не само екстракти, които в много от случаите с други търговски марки са на практика неактивни и неизползваеми. Билките от зелената серия съдържат само извлек от частта на растението като въпросната част е означена ясно върху етикета, осигурявайки силно и балансирано действие и гарантирайки, че активните вещества са количествено и качествено устойчиви и определени. Всички билки от тази серия са високо активни и резултатни. Изработват се от диви растения или са отгледани в разсадници без химически торове и пестициди.

  5. Употребата на билки има ли странични ефекти?
  Билките от серията на „SOLGAR” най-общо принадлежат към категорията на безвредните билки. Дозите, в които ги препоръчваме, са консервативни и абсолютно безопасни. При някои билки има и определени противопоказания. Например лица на медикаментозно лечение или под лекарско наблюдение, бременни и кърмачки, трябва да се посъветват с лекаря си преди да приемат билки.

  6. Кои билки тонизират организма?
  Съществува широка гама от билки, които могат да тонизират организма. Някои от тях са: KOREAN GINSENG, SIBERIAN GINSENG, RHODIOLA, ASHWAGANDHA и др.

  7. Какво да изберем, ако искаме да засилим имунитета си?
  Според случая може например ECHINACEA, CAT’S CLAW, GOLDENSEAL, PAU D’ARCO, ASTRAGALUS и т.н.

  8. Какви продукти има за простатата?
  SAW PALMETO (FP, SFP), SAW PALMETTO OPUNTIA LYCOPENE COMPLEX, PROSTATE SUPPORT, HERBAL MALE MULTIPLE.

  9. Какво да се приема за менопаузата?
  HERBAL FEMALE MULTIPLE, BLACK COHOSH, DONG QUAI, ISOFLAVONES, EVENING PRIMROSE.

  10. За здравето на простатата какво препоръчвате?
  Важно е още в началото да отбележим, че хора, които се лекуват с лекарства или боледуват от някакво заболяване, трябва да се консултират с лекуващия си лекар преди да приемат какъвто и да било препарат. Ако подобен Ви се разрешава, формулата „PROSTATE SUPPORT” съдържа необходимите хранителни съставки като например растителен екстракт Saw Palmetto, ликопен от домат, селен или цинк, нужни за доброто здраве на простатата. Възможно е да се комбинира с препарата „SAW PALMETTO”, който е самостоятелен растителен извлек без прибавяне на други помощни съставки.

 • ВАЖНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ

  1. Какво представляват есенциалните мастни киселини?

  Необходими мастни киселини за правилното функциониране на организма, които не се произвеждат в тялото, а трябва да се набавят чрез храната. Те са две основни категории: линоленова киселина (Ω3 мастни киселини) и линолова киселина (Ω6 мастни киселини).

  2. Къде се откриват мастните киселини?

  Мастните киселини се срещат в рибите, водораслите, ядките, семките, необработените зърнени храни и др.

  3. На какво помагат мастните киселини?

  Мастните киселини влияят на произвеждането на хормони, на добрата имунна и сърдечносъдова система, регулират преноса на холестерол и изхвърлянето му от организма, съдействат вените и артериите да са меки и за правилната циркулация на кръвта.

  4. Кога трябва да се приемат мастни киселини?

  Есенциалните мастни киселини са основни хранителни добавки заедно с мултивитамините и витамин С. най-общо засилват и балансират нервната, имунната, сърдечносъдовата и ендокринната системи. После могат да се използват за облекчаване на болестни състояния като дерматологични, кардиологични и метаболитни проблеми, както и при възпалителни процеси.

  5. Много хора вече са вегетарианци. Това означава ли, че не могат да приемат Ω 3 мастни киселини, защото са извлечени от риба?

  Точно така. За тази група хора съществуват два продукта на „SOLGAR”: „COLD PRESSED FLAXSEED OIL” и „OMEGA ADVANCED BLEN 2:1:1”. Препаратът „COLD PRESSED FLAXSEED OIL”, който е студено пресовано ленено масло, е полезен при защитата на нервната, хормоналната и сърдечносъдовата система. Вегетарианците могат да ползват и „OMEGA ADVANCED BLEND 2:1:1” като превъзходна комбинация между мастни киселини и семки от касис, екологично ленено семе, слънчогледово семе и критски маслини с мултифункционални ползи върху сърдечносъдовата система, за мозъчната дейност, за здравето на кожата, но и за общото здраве на организма. Под формата на бутилирано олио може да се използва за салати и ястия. Подходящ е дори за хора с проблеми при преглъщане.

  6. Вярно ли е, че мастните киселини съдържат токсини и диоксини?

  „SOLGAR” подбира малки риби в открито море за производството на висококачествени продукти, за да избегне замърсяването и тежките метали. Освен това „SOLGAR” спазва строгите стандарти за производство и качество GMP, заради което продуктите на фирмата се подлагат на строгите тестове по изискванията на CRN – Council of responsible Nutrition – САЩ, както на предписанията на Регламента за тежките метали на ЕС, но и на FDA на САЩ. (На разположение е сертификат от анализ по качеството на нашите продукти).

  7. Какъв е произходът на OMEGA-3 продуктите на „SOLGAR”?

  OMEGA-3 продуктите на „SOLGAR” се добиват от малки рибки, уловени в открито море.

  8. С какво превъзхождат другите мастните киселини на „SOLGAR”?

  Те са с високо качество и бионаличност, не съдържат тежки метали или други замърсяващи фактори, предназначени са за вегетарианци и всички останали като определени от тях имат и сертификат за биологичен произход.

  9. Кой препарат е подходящ за младеж на 18 години, който учи за изпити и има нужда от подсилване на паметта?

  Отговорът е „Krill Oil, ω3” мастни киселини в мека капсула от маслото на малка скарида под формата на фосфолипиди с висока абсорбция и лесна смилаемост. Може да се комбинира и с „NEURO NUTRIENTS” – формула от аминокиселини, които съдържат още необходимите витамини и метали, помагайки за подсилване на мисловните процеси.

  10. Коя хранителна добавка ще препоръчате на жена в менопауза?

  Продуктите EVENING PRIMROSE OIL, BLACK COHOSH и ISOFLAVONES могат да облекчат симптомите на менопауза

 • ВИТАМИНИ

  1. Какво са витамините?
  Витамините са органични вещества, необходими за правилното функциониране на организма.

  2. Как мога да избера подходящия за мен витамин?
  Важно е да се подчертае, че организмът ни има нужда от една цялостна гама витамини, метали и хранителни вещества, т.е. от една цялостна програма от хранителни добавки, която преди всичко да включва един поливитамин и една хранителна добавка от мастни киселини. Оттам нататък се съобразявайте с индивидуалните потребности на всеки организъм, въз основа на които се избира конкретен хранителен елемент като витамин или метал според описанието на всеки продукт. Разумно е обаче да се избягва употребата на конкретен витамин в големи дози за дълги периоди, тъй като това би довело до дисбаланс. Ако Ви интересува прием на един витамин, препоръчваме да се посъветвате със специалист.

  3. Кое отличава добавките с витамин С на „SOLGAR”?
  Качеството на суровините, които използваме за производството на витамин С, е уникално и не може да се сравнява с друго. Повечето форми, с които разполагаме, са подсилени с натурални биофлавоноиди за по-добро усвояване. Някои видове имат неутрално Рh, за да не дразнят стомаха. Продуктът „Еster C” е безпрецедентен патент на витамин С, заради оптималната си абсорбция и усвояване от организма.

  4. Каква е разликата между стандартната форма витамин С и препарата „ESTER-C”?
  Продуктът „ESTER-C” превъзхожда стандартната форма на витамин С, понеже е с по-висока степен на абсорбция, по-добра бионаличност и присъствие в системната циркулация за по-дълъг период в сравнение с обикновения витамин С. продуктът съдържа витамин С в безкиселинна форма, биофлавоноиди от соли на лимоновата киселина, рутин, дива череша, дива роза и натурални метаболити на витамин С, засилващи асимилацията, активирането и бионаличността на препарата.

  5. „BETA CAROTENE” отлага ли се в организма като витамин А?
  В зависимост от нуждите на организма бета-каротенът се трансформира във витамин А. Ако подобна трансформация не е нужна, организмът или образува други полезни вещества или изхвърля излишното количество. Естественият бета-каротен, който „SOLGAR” предлага, е абсолютно безвреден.

  6. Каква е разликата между „NIACIN” и „NO FLUSH NIASIN”?
  Поради свойството да предизвиква вазодилатация, „NIACIN” може да причини зачервяване на кожата, сърбеж или обрив при чувствителни хора. Симптомите отзвучават за около половин един час. „NO-FLUSH NIACINE” е в комбинация с инозитол, с контролиран разпад е в организма и няма горните странични действия.

  7. Какви дози витамин D3 трябва да се пият от човек, който се нуждае от подсилване на костите си?
  Ако искате да заздравите костната си система, можете да започнете веднага с продукта „D3 1000IU” на „SOLGAR”. Въпреки това, може да се посъветвате с личния си лекар и за препарата „D3 2200IU” или „D3 2500IU”.

  8. Серията продукти „D3” на „SOLGAR” съдържат ли витамин А?
  Продуктите от серията „D3” не съдържат витамин А.

  9. По какво се отличава продуктът „D3 1000IU tabs” от препарата „D3 1000IU softgels” на „SOLGAR”?
  Продуктът „D3 1000IU tabs” се добива от ланолин, произвеждан от овце, докато „D3 1000IU softgels” се прави от масло от черен дроб на риба треска.

  10. Коя от двете форми на витамин Β12, предлагани от „SOLGAR”, е за предпочитане?
  Фирмата „SOLGAR” разпространява две форми на Β12 – цианокобаламин и метилокобаламин. По-добре ще е да изберете продукта B12 Methylcobalamin. Той е за смучене под езика, с висока бионаличност е, подходящ за хора със смущения в храносмилането и с малабсорбция.

  11. По какво се отличават витамините на „SOLGAR” от останалите?
  Витамините на „SOLGAR” са продукти, произведени по високи стандарти, с отлично качество и бионаличност, с широкоспектърно действие за покриване на всички нужди.

  12. От витамини напълнява ли се?
  Не, във витамините няма калории.

  13. Какъв продукт бихте препоръчали на хора, подложени на голям стрес?
  Една доста добра комбинация е натуралното успокоително „L – THEANINE”, който е екстракт от зелен чай и спомага за релаксиране след силен стрес и състояние на тревожност. Добре е също да използвате хранителната добавка с „B+C COMPLEX”, комбинация от витамини В, доста популярни с успокоителното си действие върху психиката, и витамин С, който осигурява оптимална абсорбция на съставките.

 • МЕТАЛИ - МИКРОНУТРИЕНТИ

  1. Желязото предлагано от „SOLGAR” е със съдържание само 20mg. Защо толкова малко?

  Защото действието му е на тройна абсорбция, т.е. 60 mg, което означава, че дозата е много добра в „GENTLE IRON”. От названието му разбираме, че става дума за желязо в една „елегантна” форма, която не предизвиква стомашни проблеми и запек, както някои продукти със желязо, срещани на пазара. Не му е необходим витамин С, за да се абсорбира, защото е висококачествен продукт с бионаличност.

  2. Кое е специфичното в металите на „SOLGAR”?

  Металите на „SOLGAR” се произвеждан при строги стандарти в модерните лаборатории „Albion”. Представляват органични метали и минерали с високо качество и бионаличност, както става ясно от клиничните им изпитания.

  3. За какъв период от време могат да се приемат метали?

  Зависи от случая. Обикновено за 2-3 месеца, ако не се препоръчва друго от специалист.

  4. Има ли определена дозировка за металите и минералите на „SOLGAR”?

  Съществуват ясни инструкции върху опаковките на продуктите. Добре е в случай на продължителен прием или при вземане на определени метали, да се посъветвате с личния си лекар или фармацевт.

  5. Кое е особеното в желязото на „Solgar”?

  Той е с дисглицинатна форма и основното му предимство е, че не предизвиква запек, стомашни проблеми (подуване) и не изисква витамин С, за да се абсорбира. Притежава високо качество и бионаличност.

  6. Кое е конкурентното предимство на металите и минералите на „SOLGAR”?

  Става дума за метали и минерали в органичен вид, с високо качество, бионаличност и ефективност, доказани от клиничните им тестове.

  7. Защо някои метали са под формата на CITRATE?

  За по-добра абсорбция. Предназначени са за възрасти хора и лица с ниска киселинност в стомаха.

  8. Кой продукт да купим, ако имаме остеопороза?

  „ULTIMATE BONE SUPPORT” представлява комплексно предложение за заздравяване на костите. Препаратът съдържа резултатна комбинация от калций, витамини D3, Κ2 и бор, които са нужни за доброто здраве на костната система, допълнени от други метали и минерали, с които реагират.

 • МУЛТИВИТАМИНИ

  1. Голямо е разнообразието на мултивитамини в колекцията от хранителни добавки на „SOLGAR”. Защо и какви са разликите между тях?

  Причината да имаме широка палитра от мултивитамини в „SOLGAR” е да можем да откликнем на специфичните потребности на всички хора според пола и начина им на живот, спрямо физическото им натоварване и съответната възраст.

  По-точно:

  Бих избрал „OMNIUM”, ако търся цялостна защита и антиоксидантно действие, защото това е мултивитамин от съвременно поколение, създаден благодарение на дълбоки познания и детайлни тестове.

  Може да изберете „FEMALE MULTIPLE”, ако се нуждаете от формула, сътворена специално за жени, покриваща нуждите от хранителни вещества на женския организъм, от продукт, който помага за запазване здравето на костите и за общото здравословно състояние на дамите.

  Избирам „MALE MULTIPLE”, ако ми е нужна висока концентрация на хранителни елементи, подбрани специално за силния пол, защото има за цел да подобри здравето мъжа с акцент върху сърдечносъдовата система.

  Ще предпочета „VM-2000”, ако искам енергия и тонус, защото продуктът е направен за „активните”, за хора, които тренират и имат повишена необходимост от сили. Той е много подходящ за постигане на по-високи нива на благополучие и жизненост.

  Мога да опитам с „VM PRIME & VM PRIME - FOR WOMEN”, ако ми е необходимо нещо специално за зрели дами и за след периода на климактериума. Тези формули са изработени за повишените нужди от хранителни вещества у жени над 50 годишна възраст, защото „VM PRIME- FOR WOMEN” цели по-плавен преход на жената към менопаузата, както и защита от остеопорозата, заради съдържанието на витамин D и калций.

  Няма да сгрешите с „EARTHSOURCE”, ако желаете един мултивитамин, богат на „зелени съставки”, или ако сте вегетарианец, тъй като съдържа билки и супер храни, произведени така че да се абсорбират оптимално от организма.

  Ще избера „VM 75”, ако искам да построя основите на ежедневното ми хранене и съм решил да започна от самото начало, защото този препарат съдържа основните витамини, метали и минерали, храносмилателни ензими и биофлавоноиди, необходими всекидневно.

  Ще се спра на „PRENATAL NUTRIENTS”, ако лекарят ми позволява, защото нося дете и искам да задоволя завишените нужди от хранителни вещества през този период. Това е хранителна добавка за бременни, която предоставя хранителен баланс в рамките на едно добро хранене.

  2. Какви нужди покрива един мултивитамин?

  Един мултивитамин задоволява с хранителни вещества ежедневните потребности на организма и доставя хранителни съставки, които не съществуват или не достигат в храната.

   

  3. Кой е най-силният мултивитамин на „SOLGAR”?

  „OMNIUM” и „EARTH SOURCE” са подходящи за хора с повишена нужда от витамини и метали. И двата мултивитамина съдържат множество хранителни вещества като витамини, метали и аминокиселини, но и други растителни елементи, които ефикасно допълват храненето и предпазват нашето здраве.

  4. Когато сме на диета, има ли реална необходимост да се приема някаква хранителна добавка с мултивитамин?

  В случаите, когато не се поемат нужните хранителни вещества, употребата на мултивитамини е наложителна. От друга страна, поради пренебрегването на храненето ни и заради бързите темпове на живот, приемът на мултивитамини е полезно за всички, както се споменава в проучванията на Харвардския университет в САЩ „всеки разумен възрастен трябва да пие мултивитамини” (Harvard Medical School, Harvard Health Publications. The Benefits and Risks of Vitamins and Minerals Febr. 2003).

  5. Мултивитамините за всички ли са?

  Мултивитамините са основата за допълване на храната ни с живи хранителни вещества, които могат да подобрят и да балансират процесите в организма ни.

  6. В кой момент от деня трябва да се вземат мултивитамините?

  Мултивитамините се приемат обикновено по време на хранене. По-добре е да не се пият вечер, защото някои растителни извлеци или антиоксиданти като коензимът Q10 могат да предизвикат превъзбуждане. Добре е също да не се консумират на гладен стомах, а с пълноценна храна, за да се улесни абсорбцията и на мастноразтворимите вещества.

  7. Наблюдава ли се някаква промяна на цвета на урината, когато се приемат мултивитамини?

  Когато се пият мултивитамини, се променя цветът на урината. Тя става по-жълта. Това оцветяване се дължи на оцветителя ривофлавин, т.е. на витамин Β2.

  8. Пълнее ли се от мултивитамини?

  Формулите на мултивитамините задоволяват основните нужди на организма от елементарни хранителни вещества и не се свързват с повишаване на телесното тегло. Калориите в тях са в незначителен процент – от порядъка на1% и не предизвикват повишаване на теглото.

  9. Възможно ли е да се получи пристрастяване към приема на мултивитамини?

  Мултивитамините на „SOLGAR” съдържат естествени съставки, срещани в природата и в хранителните добавки, балансират някои хранителни недостатъци, но в никакъв случай не водят до пристрастяване.

 • ОБЩИ ВЪПРОСИ

  1. За отслабване коя продукт ще препоръчате?

  Всеки организъм има различно разпределение на мазнините и е различно физически активен, заради което и потребностите варират. В рамките на един здравословен начин на живот е добре първо да изберете „Lipotropic Factors”, който съдържа витамини и аминокиселини, които активират метаболизма и отделянето на токсини от организма. „Lipotropic factors” може да се комбинира и с „Tonalin CLA” като мастна киселина с доста позитивни резултати за запазването на телесното тегло.

  Ако правите аеробни упражнения, преди тренировка може да опитате продукта „L – CARNITINE LIQUID”, който съдържа течен аминокиселинен карнитин с приятен вкус на лимон. Той ще Ви снабди с енергия и ще помогне при редуцирането на излишните мазнини.

  2. Кой препарат да изберем, ако се оплакваме от косопад?

  Първо трябва да се проучи причината за косопада, защото най-обикновената причина е недостатък от витамини и протеин, но нерядко той може да се дължи на сериозни заболявания на щитовидната жлеза или на желязо-дефицитна анемия. Ако някой просто иска да усъвършенства храненето си и да се запази здрав, може да избере или „SKIN NAILS AND HAIR”, комплексна формула от витамини, метали и минерали като силиций, които подсилват кератина, или „SULPHUROUS ANTIOXIDANT”, комбинация на серни аминокиселини и витамини с ускорено действие. Двата препарата могат да се приемат и едновременно.

  3. Коя хранителна добавка може да приема лице, което тренира и желае укрепване на мускулната си система?

  Препоръчваме „WHEY TO GO” – протеин от млечна суроватка. Протеинът представлява основен структурен елемент на повечето тъкани в тялото и е необходим за различни функции на организма като например имунитета, за растежа и възстановяване на косата, ноктите, кожата и мускулите. Той може да се комбинира с „Amino 75”, който доставя изобилие от аминокиселини, нужни за доброто здравословно състояние на организма и извънредно полезни за спортуващите от гледна точка на увеличаване на мускулната им издържливост, но и за подсилване на мускулите.

  4. Кой препарат е подходящ за младеж на 18 години, който учи за изпити и има нужда от подсилване на паметта?

  Отговорът е „KRILL OIL OMEGA-3” мастни киселини в мека капсула от маслото на малка скарида под формата на фосфолипиди с висока абсорбция и лесна смилаемост. Може да се комбинира и с „NEURO NUTRIENTS” – формула от аминокиселини, които съдържат още необходимите витамини и метали, помагайки за подсилване на мисловните процеси.

  5. Кой препарат може да приема човек, който страда от запек?

  Запекът се появява в резултат на различни фактори като например консумиране на храна без растителни влакна, в следствие на обездвижване, на стрес като основни причини. Ако запекът не се дължи на други патологични причини, можете да опитате „ADVANCED MULTI BILLION DOPHILUS” като най-силен пробиотик на нашата компания, съдържащ два милиарда микроорганизми, който помага за заздравяване и възстановяване на чревната флора. В случай, че търсите нещо по-усъвършенствано, бихте могли да пробвате „MULTIPLE FIBER FORMULA”, разнообразие от водоразтворими растителни фибри, които реагират комплексно на проблема със запека.

  6. Кой продукт бихте препоръчали за очи?

  Комбинацията „VISION GUARD” и „ASTAXANTHIN” предлага една масирана защита за очите. Препаратът „VISION GUARD” съдържа много антиоксиданти и растителни екстракти, които доказано повишават здравословното състояние на очите. От друга страна, „ASTAXANTHIN” е изключително популярен каротеноид с неоспоримо влияние върху здравето на очите.

  7. Кой продукт да купим, ако имаме остеопороза?

  „ULTIMATE BONE SUPPORT” представлява комплексно предложение за заздравяване на костите. Препаратът съдържа резултатна комбинация от калций, витамини D3, Κ2 и бор, които са нужни за доброто здраве на костната система, допълнени от други метали и минерали, с които реагират.

  8. Кой препарат може да употребява лице, подложено на голям стрес?

  С доста добра формула е натуралното успокоително „L – THEANINE”, който съдържа екстракт от зелен чай и помага за възстановяване след силен стрес и тревоги. Освен това е полезна и хранителната добавка с B+C COMPLEX, комбинация от витамини В, които са доста популярни по отношение на релаксиращите и психологическите им свойства и витамин С, които влиза във взаимодействие с предния витамин и осигурява оптимална абсорбция на съставките.

  9. Коя хранителна добавка бихте препоръчали на дама в менопауза?

  Продуктите EVENING PRIMROSE OIL, BLACK COHOSH и ISOFLAVONES могат да облекчат симптомите на менопауза.

  10. Ако някой има гранични стойности на захар в кръвта, как може да ги регулира?

  Основно е да се припомни, че хората на медикаментозно лечение или с някакво заболяване трябва първо да се консултират с лекуващия си лекар за употребата на какъвто и да било продукт. Ако инструкциите на специалиста Ви позволяват, формулата „GLUCOSE FACTORS” представлява изключителен препарат за регулиране нивата на кръвната захар. Продуктът може да се комбинира с „CINNAMON”, извлек от канела, използвана още от древността, заради благоприятното си въздействие в тази насока.

  11. За здравето на простатата какво препоръчвате?

  Важно е още в началото да отбележим, че хора, които се лекуват с лекарства или боледуват от някакво заболяване, трябва да се консултират с лекуващия си лекар преди да приемат какъвто и да било препарат. Ако подобен Ви се разрешава, формулата „PROSTATE SUPPORT” съдържа необходимите хранителни съставки като например растителен екстракт Saw Palmetto, ликопен от домат, селен или цинк, нужни за доброто здраве на простатата. Възможно е да се комбинира с препарата „SAW PALMETTO”, който е самостоятелен растителен извлек без прибавяне на други помощни съставки.

  12. Какво на практика означава думата ORGANIC?

  Терминът Organic означава екологичен и обозначава група продукти, чиито суровини се отглеждат без употребата на химически торове и инсектициди, т.е. производството им следва някакви принципи и критерии, наложени и следени от специални организации, което гарантира високото качество на крайния продукт.

  13. Ако сте на медикаментозно лечение, може ли да приемате хранителни добавки?

  Бременни, кърмещи жени, хора на медикаментозна терапия или под лекарско наблюдение трябва да се консултират с лекуващия си лекар преди да предприемат прием на хранителни добавки или растителни екстракти.

  14. Кои са идеалните условия за съхранение на Вашите продукти?

  Препаратите ни трябва да се съхраняват на сенчесто и сухо място на стайна температура от 15-30°C, далеч от отоплителни уреди, влага и вредни електромагнитни полета, както да се поставят на място далеч от витрината на магазина, където не са изложени на слънчеви лъчи или на въздействието на силни осветителни тела и прожектори. Важно е да се отбележи също, че опаковката на фирмата „SOLGAR” тъмната стъклена бутилка с цвят на кехлибар предпазва продуктите от неблагоприятните условия на околната среда.

 • ПОДПОМАГАНЕ НА ХРАНОСМИЛАНЕТО

  1. Има ли някаква храносмилателна добавка, която да действа веднага?

  Естествено. Продуктът „Colon Cleanse” на фирмата „Optima”. Приемът на една фитокапсула вечер налага ходенето по голяма нужда на следващата сутрин без странични ефекти.

  Препоръчва се употребата му и от хора в командировка, които не могат да ходят по нужда на чуждо място. „Colon Cleanse” е много полезен и за летния сезон, когато повечето от нас отиват на почивка и трудно свикват с условията другаде.

  2. Към кои групи хора са насочени храносмилателните добавки?

  Храносмилателните добавки са предназначени за лица, които искат да подобрят процесите на гастроентерологичната си система.

  3. Какви са преимуществата на храносмилателните добавки на „SOLGAR”?

  Храносмилателните добавки на „SOLGAR” са изключително ефикасни без да имат странични ефекти и се предлагат в голям асортимент.

  4. Има ли някаква храносмилателна добавка, която да помага на тези, които не преработват лесно кравето мляко?

  „SOLGAR” произвежда продукта „LACTASE”, който може да помогне за разграждането на лактозата. Ензимът на лактазата подобрява усвояването на лактозата при хора с непоносимост към нея като същевременно се препоръчва неговия прием по време на хранене с млечни храни и техните производни.

  5. Кой храносмилателен продукт може да помогне на процеса на храносмилане?

  Поддържаме широка гама от храносмилателни помощни добавки. Употребата им зависи от потребностите на организма и вида хранене, който следваме.

 • ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ЗА ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИ

  1. За много продукти се твърди, че помагат да отслабнете за един месец без това да е истина. И препаратите на „SOLGAR” ли следват тази философия?

  Продуктите ни могат да спомогнат за контролиране на теглото в комбинация със здравословно хранене и упражнения. „LIPOTROPIC FACTORS” например съдържа естествени вещества, които активират бавния метаболизъм на черния дроб и така съдействат за загубата на излишните килограми. При болестни състояния, разбира се, са нужни дейно лекарско наблюдение и терапия. Важно е да се подчертае, че здравословната загуба на тегло се постига чрез балансирано хранене, тренировки и прием на подходящи хранителни добавки. Изтормозващи диети или хапчета, които Ви обещават чудеса, са всичко друго, но не и полезни за здравето, защото в повечето случаи онези, които са се подложили на подобни експерименти или надебеляват, или за кратко време си възвръщат старото тегло след спирането им. Целта е постигане на щастие чрез откриването на един по-здравословен начин на живот, такъв, какъвто постепенно осигурява редуциране на телесното тегло, но подобрява здравето ни като висш идеал.

  Препаратите на фирмата са с високо качество, бионаличност и резултатност. Освен това нашата компания не изказва лъжливи твърдения, експлоатирайки очакванията на един човек за по-добър външен вид и повече здраве, а подчертава, че тези продукти са ефективни само в комбинация с правилно хранене и спорт, акцентирайки и върху факторите, които ще подобрят из основи качеството на живота на личността.

  2. Колко килограма и за какъв период може да се свалят с липотропните съпътстващи средства?

  Колко килограма и за какъв период може да се свалят зависи от сериозността на проблема, от общия здравен статус на човека, от основния му метаболизъм, от хранителните му потребности, от физическата му активност и наследствените фактори.

  3. Липотропните съпътстващи средства могат ли да се приемат от деца?

  Липотропните продукти на „SOLGAR” са предназначени за възрасти (от 18 г. нагоре). Само по лекарско предписание могат да се използват и по-млади хора.

  4. За какъв период от време може да се приемат липотропните съпътстващи средства?

  Зависи от проблема. Всеки случай е индивидуален. Обикновено препоръчваме прием за 2-3 месеца, а после прекъсване за месец, стига да няма друго предписание от лекар.

  5. Кога е най-добре да се приемат липотропни съпътстващи средства?

  Приемът на липотропните съпътстващи средства трябва да се осъществява според инструкции върху опаковката на продуктите.

  6. Може ли да се комбинират липотропни съпътстващи средства?

  Бихме могли според случая да препоръчаме по ефикасни комбинации съобразно индивидуалните нужди на всеки организъм.

  7. Липотропните съпътстващи средства на „SOLGAR” само за отслабване ли са подходящи?

  „SOLGAR” разполага с широка гама от липотропни продукти като всеки от тях действа различно. Всички обаче помагат за контролиране на теглото, което води до подобряване на здравословното състояние на организма.

  8. Как действат липотропните съпътстващи средства на „SOLGAR” върху организма?

  Разполагаме с широка гама от липотропни продукти, от които всеки действа различно например за редуциране на натрупаните мазнини, контрол върху апетита, активиране на метаболизма, създаване на усещане за ситост и пр.

  9. Кой продукт за отслабване може да се използва срещу целулит?

  „LIPOTROPIC FACTORS” в комбинация с „GOTU KOLA” и „ADVANCED ANTIOXIDANTS” могат ефикасно да помогнат. Обаче е важно да се отбележи, че целулитът е резултат от начина на живот и за да има дълготрайни резултати е добре да се приемат хранителни добавки с вода, плодове, зеленчуци и разтоварващи упражнения. Заедно с тях помагат и кремовете срещу целулит, от които горещо препоръчваме „ROYAL JELLY CELLULITE CREAM”, който ще усили значително резултатите върху тялото Ви.

  10. За тези, които тренират, кое е подходящото липотропно съпътстващо средство?

  Зависи какво тренират. Обикновено се използва „ΤONALIN CLA” – продукт, който спомага за редуцирането на натрупаните мазнини и при борбата срещу затлъстяването без да вреди на мускулните тъкани. Също често се използва препарата „L-CARNITINE”, който ускорява преобразуването на мастните киселини в енергия.

  11. За отслабване кой продукт да изберем?

  Всеки организъм има различно разпределение на мазнините и е различно физически активен, заради което и потребностите варират. В рамките на един здравословен начин на живот е добре първо да изберете „Lipotropic Factors”, който съдържа витамини и аминокиселини, които активират метаболизма и отделянето на токсини от организма. „Lipotropic factors” може да се комбинира и с „TONALIN CLA” като мастна киселина с доста позитивни резултати за запазването на телесното тегло.

  Ако правите аеробни упражнения, преди тренировка може да опитате продукта „L – CARNITINE LIQUID”, който съдържа течен аминокиселинен карнитин с приятен вкус на лимон. Той ще Ви снабди с енергия и ще помогне при редуцирането на излишните мазнини.

 • ПРОБИОТИЦИ

  1 Защо пробиотиците имат толкова дълъг срок на годност?
  Защото са живи биоактивни организми и за да са резултатни в колонизацията на чревната флора е необходим относително дълъг период на съхранението им във флакона.

  2. Кои са основните преимущества на пробиотиците на фирмата „SOLGAR”?
  Те са твърде трайни, с отлично качество, с максимална бионаличност, тъй като се съхраняват в стъклени опаковки и са снабдени със изсушители, които ги предпазват от влиянието на влагата. Използваните щамове се посочват като особено ефикасни в над 200 клинични изпитания.

  3. Кое е конкурентното предимство на пробиотиците на „SOLGAR”?
  Те са 100% лишени от съставки на млечни продукти, съдържанието им във всяка партида е еднакво, не съдържат стандартни алергени като жито, глутен, ядки, яйца и др., обвити са с микрокапсулиран слой от полизахариди, за да се предпазват от ниското Рh на стомаха и едновременно с това да запазват хранителните свойства на проибиотиците в чревния тракт, отличават се с прецизна идентификация и разпределение на техните щамове и използване на веригата ДНК за предотвратяване мутацията на всеки щам.

  4. Необходимо ли е след отваряне на опаковката пробиотиците да се съхраняват в хладилник?
  Не е задължително да се съхраняват в хладилник, но ако желаете можете да ги поставите на хладно, за да удължите указания срок на годност (разполагат с изсушител).

  5. От каква възраст децата могат да приемат пробиотици?
  Могат да приемат „ABC Dophilus” от бебета на възраст 6 месеца и нагоре.

  6. Кое е основното действие на пробиотиците?
  Пробиотиците помагат за балансирането на чревната флора и за запазване здравето на червата, спомагат за образуването на някои витамини и за адекватното абсорбиране на хранителните вещества от храните. Полезни са при диария, запек, кандидоза, газове, но и в случаи на прием на антибиотици, противозачатъчни, кортикостероиди.

  7. Колко вида пробиотици съществуват?
  Α. ΑΒC Dophilus: за бебета над 6 месечна възраст и деца до 14 г.
  B. Adv.Acidophilus Plus: запазване на червата.
  C. Adv. Acidophilus 40+: за лица над 40 г.
  D. Adv. Multi Bilion Dophilus: силна и ефикасна формула най-вече за терапевтични цели.
  Ε. Multiacidophilus: пробиотици на прах специално за лица със затруднено преглъщане

  8. Как се усвояват пробиотиците от организма?
  Абсорбират се от чревната лигавица без да се унищожават от ниското Рh на стомаха (микрокапсулирано покритие от полизахариди)

  9. Може ли употребата на пробиотици да предизвика алергия?
  Пробиотиците са 100% лишени от алергени като млечни продукти, жито, глутен, яйца и ядки.

  10. Кой препарат може да приема човек, който страда от запек?
  Запекът се появява в резултат на различни фактори като например консумиране на храна без растителни влакна, в следствие на обездвижване, на стрес като основни причини. Ако запекът не се дължи на други патологични причини, можете да опитате „ADVANCED MULTI BILLION DOPHILUS” като най-силен пробиотик на нашата компания, съдържащ два милиарда микроорганизми, който помага за заздравяване и възстановяване на чревната флора. В случай, че търсите нещо по-усъвършенствано, бихте могли да пробвате „MULTIPLE FIBRE FORMULA”, разнообразие от водоразтворими растителни фибри, които реагират комплексно на проблема със запека.

 • ПРОДУКТИ ЗА JUNIORS

  1. Защо са им на децата хранителни добавки?

  Съвременният начин на нездравословно хранене на децата, както и хранителните навици на всеки, могат да създадат трайни хранителни недостатъци. Детските хранителни добавки на „SOLGAR” са важни, защото засилват организма и осигуряват добре процесите в него.

  2. От каква възраст да се консумират хранителните добавки за juniors?

  От 4 годишна възраст нагоре.

  3. За какъв период от време трябва да се приемат детските хранителни добавки?

  Обикновено два месеца са достатъчни, а след това трябва да се прекъснат за един месец. При все това е добре да сте се консултирали с педиатър.

  4. Има ли конкретна доза за детските хранителни добавки?

  Четете инструкциите върху опаковките на продуктите.

  5. Кои хранителни добавки, подходящи за Juniors, се предлагат от „SOLGAR”?

  „SOLGAR” разполага с мултивитамини, витамин C, мастни киселини DHA и пробиотици, предназначени за Juniors.

  6. Лесно ли децата приемат хранителните добавки на „SOLGAR”?

  Смятаме, че „SOLGAR” е постигнала подходящото съчетание между приятен за малчуганите вкус и високо качество на продуктите.

 • ПРОТЕИНИ

  1. Кои са основните характеристики на протеина „WHEY TO GO” на „SOLGAR”?
  Става дума за протеин с висока биологична стойност от млечна суроватка, произведена при спазване на сериозни стандарти, защото използваното краве мляко не съдържа рекомбинантен растежен хормон и се обогатява с допълнителен 1-глутамин, средноверижни триглицериди и ΒCAA за оптимална бионаличност и ефективност. Съдържа още галактоматини и имуноглобулини за резултатното функциониране на имунната система.

  2. Кои лица се нуждаят от протеин?
  Полезен е за професионални и непрофесионални спортисти, при травми, постоперативни състояния, за възрастни, при контролиране на теглото, при вегетарианци и най-общо за лица, които не поемат достатъчно протеини чрез стандартния си начин на хранене.

  3. С какви видове протеини разполагате?
  Фирмата „SOLGAR” предлага два типа протеини: „WHEY TO GO” от млечна суроватка и „ISO SOY” от немодифицирана соя.

  4. С какви вкусове се предлагат протеините на „SOLGAR”?
  „WHEY TO GO”: ванилия, ягода & шоколад

  5. Защо продуктът „WHEY TO GO” с вкус на шоколад е по-тежък от опаковката на „WHEY TO GO” с вкус на ванилия?
  Препаратът „WHEY TO GO” с вкус на шоколад съдържа допълнително фруктоза и какао.

  6. Кои са конкурентните предимства на „WHEY TO GO” на фирмата „SOLGAR”?
  „WHEY TO GO” на фирмата „SOLGAR” е с възможно най-висока биологична стойност в сравнение с всеки друг протеин. Продуктът е микрофилтриран по метода на йонния обмен и е обогатен с натурални аминокиселини.

  7. За кого са предназначени протеините на „SOLGAR”?
  Полезен е за професионални и непрофесионални спортисти, при травми, постоперативни състояния, за възрастни, при контролиране на теглото, при вегетарианци и най-общо за лица, които не поемат достатъчно протеини чрез стандартния си начин на хранене.

  8. Коя хранителна добавка може да приема лице, което тренира и желае укрепване на мускулната си система?
  Препоръчваме „WHEY TO GO” – протеин от млечна суроватка. Протеинът представлява основен структурен елемент на повечето тъкани в тялото и е необходим за различни функции на организма като например имунитета, за растежа и възстановяване на косата, ноктите, кожата и мускулите. Той може да се комбинира с „Amino 75”, който доставя изобилие от аминокиселини, нужни за доброто здравословно състояние на организма и извънредно полезни за спортуващите от гледна точка на увеличаване на мускулната им издържливост, но и за подсилване на мускулите.

  9. Кога е най-добре да се приема протеин? Преди или след тренировка?
  Ако съществува правилен начин на хранене, приемът на „Whey” поне ¾ часа? след тренировка е достатъчен за възстановяване на унищожените клетки. Освен това „Whey” може да се приема и със супи, напитки, или да се използва в готвенето, сладкарството, за да се увеличи протеиновата ефикасност на храните.

  10. Има ли друга добавка, която можем да консумираме заедно с протеина?
  Приемът на витамин C може да помогне за по-доброто усвояване на протеина и да възстанови количествата, изразходени по време на тренировката. Алтернативно би могло да се приема и формула от поливитамини и метали особено в случаите на сутрешни тренировки.

 • РАСТИТЕЛНИ ВЛАКНА

  1. Дебелее ли се от препаратите с растителни фибри?
  Продуктите с растителни фибри на практика не прибавят калории, а тъкмо обратното – способстват за контролиране на телесното тегло. Растителните фибри увеличават обема на изпражненията, създавайки усещането за ситост и по този начин спомагат за отстраняването на излишните вещества при метаболизма.

  2. Кога е най-добре да се приемат продукти с растителни фибри?
  За подсилване на движението в стомашночревния тракт е добре да се вземат сутрин и вечер с много вода.

  3. Могат ли препаратите с растителни фибри да помогнат на диетите?
  Доста от тях могат да се комбинират с диетичен режим, тъй като създават чувство за ситост в храносмилателната система.

  4. В какви случаи не се препоръчва прием на продукти с растителни фибри?
  Не се препоръчва употребата на препарати с растителни фибри на лица, които се лекуват медикаментозно или са под лекарско наблюдение, от бременни, кърмещи жени, а ако се налага трябва да се посъветват с лекуващия си лекар преди прием на фибри. Освен това хората с чревна непроходимост не бива да приемат растителни фибри.

  5. Незабавно ли действат продуктите с растителни фибри?
  Зависи от конкретния случай. Най-общо, когато сме си поставили за цел по-добра перисталтика на червата и сме установили липса на растителни фибри, при правилното им консумиране (хранителна добавка с фибри в комбинация с достатъчно количество вода), би трябвало много скоро да се постигнат положителни резултати. При постоянни хронични проблеми е необходимо повече време за подобрение.

  6. Кой продукт бихте препоръчали на лице със запек?
  Запекът се появява в резултат на различни фактори като например консумиране на храна без растителни фибри, в следствие на обездвижване, на стрес като основни причини. Ако запекът не се дължи на други патологични причини, можете да опитате „ADVANCED MULTI BILLION DOPHILUS” като най-силен пробиотик на нашата компания, съдържащ два милиарда микроорганизми, който помага за заздравяване и възстановяване на чревната флора. В случай, че търсите нещо по-усъвършенствано, бихте могли да пробвате „MULTIPLE FIBRE FORMULA”, разнообразие от водоразтворими растителни фибри, които реагират комплексно на проблема със запека.

 • СПЕЦИАЛНИ ДОБАВКИ

  1. Какви са специалните хранителни добавки и за кого са предназначени?

  Специалните хранителни добавки са една група продукти в специални опаковки за различни здравословни проблеми. Предназначени са за лица, които се нуждаят от по-конкретни хранителни добавки и с по-специфични изисквания.

  2. Съществуват ли специални хранителни добавки с противовъзпалително действие?

  Има доста продукти с противовъзпалително действие като „QUERCETIN”, „CELADRIN”, „TURMERIC”, „RESVERATROL”, „PROANTHOCYANIDIN”, „MSM” и др.

  3. От къде се добиват хранителните добавки с GLUCOSAMINE?

  Sulfate (сулфатът) е от миди, а Hydrochloride (хидрохлоридът) се добива от царевица.

  4. Има доста продукти с глюкозамин, произвеждани от „SOLGAR”. Кой да изберем?

  Глюкозаминът е популярен в двете си форми – сулфатен, произвеждан от миди, и хидрохлориден – HCL, от растителен произход. Хората с алергии към мидите, ще трябва да изберат формата HCL, която е добита от царевица. Добър избор ще направите, ако купите продукта „GLUCOSAMINE HYALURONIC ACID CHONDROITIN MSM”, който съдържа ефективни дози глюкозамин, хондроитин, метилсулфонилметан и хиалурон.

  5. Каква е разликата между препаратите „GLUCOSAMINE SULPHATE” и „GLUCOSAMINE HCL”?

  Касае се за два различни вида глюкозамин. Сулфатният глюкозамин е от миди, а хидрохлоридният глюкозамин е с растителен произход, който може да се предпочете от хора с алергия към морски дарове.

  6. Наистина ли някои хора са алергични към GLUCOSAMINE?

  Точно така. Някои са алергични към сулфатния глюкозамин, защото в него изходен продукт са мидите. За тях предлагаме хидрохлориден глюкозамин, добиван от царевица. Така лицата с алергии към миди могат да ползват хидрохлориден глюкозамин.

  7. Какво е коензим Q10?

  Коензимът Q10 е органично съединение със силни антиоксидантни характеристики, той участва в цикъла за производство на клетъчна енергия, заради което е нужен за различни процеси в организма и най-вече за работата на мускулите и за неутрализацията на свободните радикали.

  8. Съществуват много препарати с коензим Q10, произвеждани от „SOLGAR”. Как да изберем?

  Изборът на коензим Q10 зависи от нуждата, но и от възрастта на лицето, което желае да го приема. За хора със завишени потребности от коензим Q10 се препоръчва да опитат продукта „UBIQUINOL”, който е активната форма на Q10.

  9. Коя хранителна добавка бихте препоръчали на дама в менопауза?

  Продуктите EVENING PRIMROSE OIL, BLACK COHOSH и ISOFLANONES могат да облекчат симптомите на менопауза.

  10. Кой препарат да си купи човек с косопад?

  Първо трябва да се проучи причината за косопада, защото най-обикновената причина е недостатък от витамини и протеин, но нерядко той може да се дължи на сериозни заболявания на щитовидната жлеза или на желязо-дефицитна анемия. Ако някой просто иска да усъвършенства храненето си и да се запази здрав, може да избере или „SKIN NAILS AND HAIR”, комплексна формула от витамини, метали и минерали като силиций, които подсилват кератина, или „SULPHUROUS ANTIOXIDANT”, комбинация на серни аминокиселини и витамини с ускорено действие. Двата препарата могат да се приемат и едновременно.

  11. Ако някой има гранични стойности на захар в кръвта, как може да ги регулира?

  Основно е да се припомни, че хората на медикаментозно лечение или с някакво заболяване трябва първо да се консултират с лекуващия си лекар за употребата на какъвто и да било продукт. Ако инструкциите на специалиста Ви позволяват, формулата „GLUCOSE FACTORS” представлява изключителен препарат за регулиране нивата на кръвната захар. Продуктът може да се комбинира с „CINNAMON”, извлек от канела, използвана още от древността, заради благоприятното си въздействие в тази насока.

  12. За здравословното състояние на простатата какво препоръчвате?

  Важно е още в началото да отбележим, че хора, които се лекуват с лекарства или боледуват от някакво заболяване, трябва да се консултират с лекуващия си лекар преди да приемат какъвто и да било препарат. Ако подобен Ви се разрешава, формулата „PROSTATE SUPPORT” съдържа необходимите хранителни съставки като например растителен екстракт Saw Palmetto, ликопен от домат, селен или цинк, нужни за доброто здраве на простатата. Възможно е да се комбинира с препарата „SAW PALMETTO”, който е самостоятелен растителен извлек без прибавяне на други помощни съставки.

 • ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

  1. Препаратът „SPIRULINA” на „SOLGAR” съдържа ли йод?
  Продуктът „SPIRULINA” е сладководен и не съдържа йод. Важно е обаче да предупредим, че лицата, които са на медикаментозно лечение или страдат от някаква болест, която изисква ограничаване на йода в храната, трябва да се посъветват с лекуващия си лекар преди да консумират какъвто и да било препарат.

  2. Подходящ ли е „SPIRULINA” на „SOLGAR” за вегетарианци?
  Да, „SPIRULINA” на „SOLGAR” е подходящ за вегетарианци. Освен това е подходящ за вегеталианци (Vegans).

  3. За кого са предназначени хранителните добавки?
  Предназначени са за лица, които искат да обогатят непълноценното си ежедневно хранене, да тонизират организма си в ситуации на напрежение и дори да усилят дезинтоксикацията на тялото си, както да профилактират различни болестни състояния.

  4. Защо да изберем маята на „SOLGAR”?
  Причината е, че се приготвя от меласа от цвекло, изключително богата на хранителни съставки (аминокиселини, метали, хром, витамини В комплекс). Маята притежава специално усъвършенствана за човешкия организъм формула и един много добър вкус, които я отличават от различни подобни продукти.

  5. Какви са разликите между продуктите „GARLIC OIL”, и „GARLIC POWDER” на „SOLGAR”?
  „Garlic Oil”: нерафинирано чесново масло в концентрирана форма.
  „Garlic powder”: изсушен чесън, отгледан без химически торове и пестициди.
  Всички продукти с чесън на фирмата „Solgar” са със специална формула, намаляваща миризмата по време на храносмилане.

  6. Защо „LECITHIN” на „SOLGAR” няма сертификат за немодифициран продукт?
  Фирмата „SOLGAR” не използва модифицирани суровини и продукти, подложени на генна модификация по време на производството им. Регламентът на ЕС ΕΚ/1830/2003 за етикетирането на храните, в които се използват или в които се съдържат генномодифицирани елементи (GMO), задължава поставянето на етикет на такива продукти, а не на такива, които не съдържат ГМО, с цел да не се предоставя манипулирана или заблуждаваща информация на потребителите. Освен това трябва да се подчертае, че лецитинът се произвежда по стандартен начин, т.е. от немодифицирани суровини – факт, който би трябвало да се отрази като „от немодифицирана соя” – а това би било несравнимо предимство пред конкурентите и би създало объркване у клиентите.