Красота

Show_%ce%a6%cf%81%ce%ad%cf%83%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%8c%ce%bb%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1
Красота

Свежа през целия ден!

Повечето жени използваме всекидневно много и разнообразни козметични и хигиенни продукти. Но никога не правим компромис с... избора на дезодорант. Защо? Много просто: защото свежестта на тялото през целия ден ни кара да се чувстваме уверени и ни е още по-комфортно.
Как да изберем дезодорант? На какво да обърнем внимание? Колко безопасни са продуктите, които използваме? Отговорите на тези въпроси ни дава фармацевтът г-жа Василики Калива.

Как действат дезодорантите?
Г-жа Калива обяснява, че „основната цел на един дезодорант е да се бори с лошата миризма и потта. Това наименование обикновено се дава на всички подобни продукти, които имат такова действие. В действителност обаче има дезодоранти (премахват миризмите), антиперспиранти (срещу изпотяване) и натурални или биодезодоранти. Разликата им се изразява в състава, начина на действие и в ефекта, който е вероятно да  оставят върху кожата и организма ни.
В този смисъл, когато един продукт се нарича антиперспирант, това означава, че действа като противопотно средство, т.е. намалява отделянето на пот. Антиперспирантите съдържат вещества, които блокират отделянето на пот. Обратно, дезодорантите съдържат антисептични вещества, действащисрещу микроорганизмите, за които се смята, че предизвикват лошия мирис. И така, ако искаме да се чувстваме по-сухи, предпочитаме антиперспирантите, а ако ни интересува потта ни да не мирише, в такъв случай употребяваме дезодоранти.
„Измежду противопотните вещества, алуминиевите соли най-вече могат да запушат порите на кожата и да причинят възпаления. Затова на хората, които отбягват да си слагат дезодорант, защото в миналото са ги мъчили възпаления под мишниците, обикновено препоръчваме да избягват дезодоранти, които съдържат такива соли и имат силен аромат”, отбелязва г-жа Калива.

Колко са безопасни?
„Колкото повече козметиката еволюира, толкова повече хората търсят по-сигурни и по-качествени продукти. Факт е, че в аптеките клиентите ще открият повече специализирани продукти, които не могат да се намерят в магазините за козметика или в супермаркетите. В аптеките виждаме да идват по-често жени, отколкото мъже, в търсене на по-специализирани продукти. Що се отнася до дезодорантите, предпочитат да са безопасни, качествени, без алкохол и алуминий”.
„Често към нас фармацевтите се обръщат с въпроси кой дезодорант да изберат. След толкова много изследвания, проведени по въпроса, препоръчваме на клиентите да предпочитат натуралните и биологични дезодоранти. С едно и две нанасяния дневно можем да запазим усещането за свежест и дискретния аромат, който целим, през целия ден”, обяснява специалистката.

Предпочитайте натуралните дезодоранти!
Г-жа Калива, пламенна привърженичка на натуралните дезодоранти, обяснява, че „наистина, доказано е, че натуралните дезодоранти са също толкова ефикасни като другите. Съдържат хипоалергенни съставки, натурални етерични масла, които действат срещу бактериите по повърхността на кожата, а в същото време позволяват на кожата да диша. Тези свойства ги правят безопасни, антисептични и едновременно с това предпазват, задоволявайки изискванията на потребителите по отношение на дезодорантите. Не съдържат аромати, оцветители, алкохоли, алуминиеви соли, парабени и други изкуствени добавки”.
Накрая, г-жа Калива обяснява, че „мнозина, особено по-рано, страхувайки се от ефекта, който дезодорантите могат да предизвикат върху кожата и здравето, избягваха да ги употребяват. Всички знаем обаче, че колкото и пъти на ден да си вземаме душ, ефектът не може да се сравнява с употребата на дезодорант, особено през лятото, когато от горещините се потим твърде често. Ето защо препоръчваме и на най-големите скептици спрямо дезодорантите натурални продукти, съдържащи съставки, максимално безопасни за човешкия организъм”.

Естествена защита срещу изпотяване
Натуралните продкти на dr.organic и Optima са тук, за да ви научат на всичко за дезодорантите отначало. Те не блокират порите, допускат естествения за организма процес на потене. Нежните им съставки ги карат да се мажат лесно и да се усвояват бързо, без да оставят остатъци или петна, а са идеални за всеки тип кожа, както и за всекидневна употреба. Изберете този, който най-добре отговаря на нуждите Ви.

 

Info

Василики Калива, фармацевт, ул. Ираклиту 4, Колонаки, тел. 2103641766, e-mail: kalvasil@otenet.gr