Lifestyle

Show_10_logoi_na_xamogelate_tis_fetines_giortes
Lifestyle

10 причини да бъдете усмихнати през тазгодишните празници

Изконно Коледа е празник на радостта. Въпреки това за мнозина това е време за равносметка – през празничните дни мислят не за това, които имат, а за нещата, които нямат. И резултатът е налице: прословутата „празнична депресия”. За да ви измъкне от нея, healthyme ще ви припомни всички онези малки нещица, които носят радост в празничните дни и ни карат да изпитваме благодарност към живота.

1. Помогнете на хора в нужда. Посветете един следобяд в някоя доброволческа организация. Няма нещо, което повече да ни напомня истинския дух на Коледа от това да даряваме от себе си на ощетените от живота.
2. Изненадайте партньора си. Вечер за двама или кратка екскурзия ще ви освежат и ще откъснат мислите ви от напрежението на всекидневието.
3. Направете си подарък. Може би сте прекарали цял следобяд, съзерцавайки великолепна чанта на витрината на магазина? Купете я, стига това да не се отрази чувствително на семейния ви бюджет. Заслужавате я! И ако това не става, то можете да се... поглезите малко. Посветете мъничко от ценното си време, за да се насладите на един масаж, посещение в хамам или сеанс в спа-център, или пък обновете вида си с нова прическа или нов цвят на косите.
4. Осиновете си животинче. Те са малки, прекрасни, игриви, любвеобилни, гледат ни с очи, пълни с недоволство или обич. Кой би могъл да устои на погледа на едно кученце? Преди да вземете това решение обаче, ще трябва добре да сте осъзнали, че да осиновиш животно е отговорна постъпка, която трябва да трае във времето. Животните изискват грижи, време, пари и най-вече търпение и любов!
5. Обходете града пеш, за да го почувствате! Сега е идеалният сезон за това, тъй като градът е облякъл празничните си дрехи и буквално не спи! Оставете погледа си да се взира навсякъде и особено в маловажните неща.
6. Станете отново деца! Влизането в дом, пълен с цветове, украшения и играчки, след дълъг и стресиращ ден на работа, без съмнение ще ви промени настроението. Дори да е вярно, че топките, висулките и гирляндите са детска радост, при все това, когато се отваря вратата и всичко крещи „празник”, това ще ви помогне да се отърсите от стреса и грижите от всекидневието. Колкото и да сте уморени, не пропускайте да украсите дома си. Удължете празничната атмосфера, наслаждавайки се на една вечер с партньора си в компанията на бутилка вино.
7. Отново вкъщи и при ястията на мама. Празниците са добра възможност – особено ако посещавате родното си село - не само да прекарате време със семейството си, но и да си спомните доброто старо време и да се насладите на неповторимите мамини манджи!
8. Преоткрийте приятелите си. Да, онези, които сте „загубили”, защото тичате по задачи през целия ден. Празниците винаги ще са добър повод да прекарате незабравими мигове със семейството и приятелите си.
9. Домът замириса на Коледа! Може би няма нищо по-хубаво през празниците от мириса на меденки, докато още се пекат във фурната, гъделичкат обонянието и събуждат спомени от детството.
10. Стойността на прошката. Често се случва да се отчуждите от любими хора и да издигнете стени пред тях заради неща, станали в миналото.  Онова, което обикновено ви възпира да затворите тези рани и да прοкарате мост на разбирателство, е собствената ви гордост и страхът от отхвърляне.  Коледа е – може би моментът или поводът да направите първата крачка и да затоплите отношенията си с любимия

  • Свързани въпроси