Lifestyle

Show_hamogelaste_kanei_kalo_bg_checked
Lifestyle

Усмихвайте се, помага на здравето!

Искате ли да научите защо усмивката е полезна за здравето?

1. Усмивката ни разхубавява.
2. Усмивката подобрява настроението ни. Следващият път, когато не се чувствате добре, опитайте се да се усмихнете и нещата ще се променят веднага. Усмивката може даже да успее да „заблуди” тялото, с моментален ефект. През 1984 г. една статия в списание Science показва, че когато хората имитират различни емоционални реакции, тялото реагира на тези реакции чрез съответните хормонални промени, чрез промени в сърдечната дейност и учестеността на дишането.
Усмивката освобождава ендорфин и серотонин. Това са двата хормона, които отговарят за доброто настроение.
3. Усмивката е заразна. Една усмивка от сърце показва щастливи помисли, увличайки другите в положителни чувства. Усмивката е една естествена реакция, която показва, че споделяте щастието си с околните.
4. Облекчава Ви от натрупания стрес. Когато сте под напрежение, се усмихнете: моментално ще се почувствате по-добре и готови за нови подвизи. Също така ще Ви помогне да не показвате, че сте стресирани и/или изтощени.
5. Усмивката има благотворно действие върху имунната система. Това е така, тъй като Ви кара да се отпуснете и по този начин подпомага по-добрата защита на организма.
6. Намалява нивата на кръвното налягане и захарта. Ако имате под ръка апарат за измерване на кръвно налягане, може да се уверите в това. Седнете за малко и премерете своето кръвно. След това се усмихнете и го премерете отново. Веднага ще видите разликата!
7. В едно изследване, проведено сред 19 пациенти, страдащи от диабет, е наблюдавано влиянието на смеха върху нивата на захар в кръвта. Първия ден, след ядене, групата посещава една изтощиелна лекция. На следващия ден групата обядва същата храна и след това посещава комедийно представление. След представлението нивата на кръвната захар на всички в групата са били по-ниски, отколкото тези след лекцията.
8. Усмивката е антидот на изнервеността и неловките ситуации. Разчупва ледовете при запознанство и създава чувство на доверие и симпатия. Кара човека да изглежда симпатичен и насочва вниманието към лицето, а не към останалия външен вид.
9. Прави естествен лифтинг на лицето и Ви кара да изглеждате по-млади. Тренира мускулите на лицето, подобрявайки кръвообращението. Оттам действа и срещу появата на бръчки, по-добре от който и да е крем против бръчки.
10. Кара Ви да изглеждате щастливи. Усмихнатите хора изглеждат по-уверени в себе си.
11. Помага за позитивното мислене. Усмивката изпраща сигнал, че «животът е хубав» както на Вас, така и на околните.

  • Свързани въпроси