Красота

Show_beauty_news_for_web_548x328
Красота

Съюзникът на женската красота

Косите падат, ноктите се чупят, кожата помътнява и губи своя блясък. Все проблеми, с които се е сблъсквала почти всяка жена... Какво можем да направим, за да съхраним здравето на своята кожа, коса и нокти?

Истината е, че за всяка жена, бляскавите и красиви коси са най-важната част от нейния външен вид. Въпреки това, косопадът е много често разпространено явление, което може да се дължи както на хормонални промени (напр. менопауза и разстройство на щитовидната жлеза), така и на други фактори, като напр. небалансирано хранене, бедно на хранителни вещества, диети с лишаване от храна или ежедневния стрес.
Ежедневното поддържане на прическа, стегнатите ластици също отслабват косата и й вредят, като дори миенето с топла вода е вредно, тъй като дехидратира косъма и така той се чупи по-лесно. Ако косата ви е слаба, изтъняла и без блясък, е време да вземете мерки! Не забравяйте, че хубавата коса винаги е прекрасен завършек на елегантния и впечатляващ външен вид. Пътят към здравата и бляскава коса повечето пъти минава през стола на стилиста, през щанда със специализирани продукти за грижа за косата, но и през чинията ви..., но тъй като пълноценна и балансирана диета невинаги може да бъде постигната, решението е хранителната добавка Skin, Nails and Hair (Кожа, коса и нокти).
Продуктът Skin, Nails and Hair на Солгар представлява иновативна хранителна формула, специално разработена, за да спомага за доброто здраве на косата, кожата и ноктите. Осигурява всички необходими хранителни вещества, нужни на човешкия организъм за биосинтеза на колаген и кератин, така че кожата ви да съхрани своя бляскав и младежки вид, косата ви да бъде блестяща и лесна за разресване, а ноктите ви – здрави и нечупливи.

Ноктите ви се чупят?
И ноктите имат нужда от грижи, особено при жени, които поради естеството на работата си често излагат своите ръце на влияние на химически продукти (напр. почистващи препарати за дома) и вода. Тъй като ноктите имат свойството да поглъщат веществата, с които влизат в контакт, може именно някое от тях да е причината за тяхната чупливост. Честото им лакиране също ги уврежда.
Чупливите или разслояващи се нокти могат да бъдат белег за липсата на някои хранителни вещества, като напр. биотин, витамин А, фосфор, калций, цинк или ниацин. И именно тук продуктът Skin, Nails and Hair може да окаже значителна помощ, тъй като осигурява метилсулфонилметан (органично сярно съединение MSM), витамин С, пролин, лизин и цинков цитрат.

Съвети за силни нокти
• Дайте им време да дишат. Не ги лакирайте непрекъснато. Оставяйте ги без лак поне за седмица всеки месец. Ако продължават да се разслояват и чупят, ги оставете без лак за 3 месеца.
• Поддържайте ги къси, поне докато заздравеят.