Красота

Show_omorfia
Красота

Красота, освободена от стрес

Новият съвременен "проблем" на красотата започва вътре в нас, нарича се стрес и можем да го победим само ако го разгледаме цялостно, като променим мисленето си и правилата, които следваме в грижата за себе си.
Един от най-големите проблеми на времето, в което живеем, е интензивният стрес. Стресът и умората, които изпитваме всеки ден, силно засягат нашето тяло вътрешно, което също влияе и на външния ни вид, тъй като, както знаем, едното е неразривно свързано с другото. Ето защо в ежедневието, където ритъмът е интензивен, а блясъкът и красотата ни непрекъснато са подложени на изпитание, трябва да намерим начини да се противопоставим и да подобрим тази ситуация.

Какво се случва всъщност?
Когато изпитваме стрес, кръвта се натрупва в жизнените органи, за да осигури подходящо количество кислород на тялото, така че да можем да се справим със стресовата ситуация. Същото се случва, когато има силна умора, в резултат на което от една страна органите ни се кръвоснабдяват и окисляват, за да се справят с трудните условия, но от друга страна нашата кожа се лишава от ценна "храна".Докато нашите кръвни клетки кръвоснабдяват органите ни, кожата, ноктите, косата и други нежизненоважни органи остават настрани и това има видими ефекти върху начина, по който изглеждаме. Повехналият външен вид, липсата на еластичност, бръчките, сухата коса и слабите нокти са резултат от липсата на кислород, тъй като кръвните клетки дават приоритет на храненето на органите, за да може тялото ни да се справи с трудните условия, пред които е изправено.
Кортизолът също играе важна роля във всичко това. Когато изпитваме силен стрес, надбъбречните жлези произвеждат кортизол - хормон, който предизвиква отделянето на захари, също предназначени да ни помогнат да се справим със стресова ситуация. Въпреки това, производството на кортизол може в дългосрочен план да причини възпаление, което включва кожни проблеми като бръчки, тънка кожа, повехнал изглед на лицето, петна, като в същото време колагенът намалява.
Също така, познатите вече свободни радикали се „хранят със стрес“ и по този начин засилват действието си срещу здравите клетки. Атаката на свободните радикали върху ДНК-то на тези клетки причинява увреждания, които довеждат до следи от умора, признаци на стареене, петна и отпускане, които са нежелателни както за мъжете, така и за жените.
И накрая, всичко това може да ни причини още повече стрес, така че за да предотвратим или подобрим тези негативни признаци, трябва да подобрим положителното си мислене и да осигурим подходяща грижа за кожата, косата и ноктите.